Ctrl+F

Σελίδες

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Our True Colors



Our True Colors  


Παρά το γεγονός ότι με μια πρώτη ανάγνωση ο τίτλος της συγκεκριμένης ανάρτησης δεν συνάδει με τον τίτλο του βιβλίου με το οποίο θα ασχοληθώ εδώ, διαβάζοντάς το νομίζω πως ο καθένας μας θα καταλάβει γιατί το «Βαμμένο Πέπλο» του
Σόμερσετ Μόμ έχει τόσο μεγάλη σχέση με αυτό που λέμε «τα αληθινά μας χρώματα», δηλαδή την αλήθεια που κρύβει ο καθένας και η καθεμία μέσα μας, μακριά από κοινωνικές συμβάσεις και υποκρισίες.

Το «Βαμμένο Πέπλο» ενώ αρχικά μοιάζει σαν μια ακόμη κοινότοπη ιστορία αγάπης, απιστίας και προδοσίας, για εμένα μιλάει για κάτι πολύ πιο σημαντικό. Για τον δρόμο  που πρέπει να ακολουθήσει ο καθένας μας προς την αυτοβελτίωση και την αποκάλυψη του αληθινού μας εαυτού. Το «ταό» όπως λένε οι ανατολίτες,  η «μοίρα» για τους Έλληνες.

Η ηρωίδα άλλωστε του συγκεκριμένου βιβλίου είναι μια όμορφη γυναίκα, που όμως μεγάλωσε με στόχο να ενδιαφέρεται μόνο για την εξωτερική της ομορφιά και όχι για τον χαρακτήρα της. Για τον εαυτό της και όχι για τους άλλους. Μέσα λοιπόν από μια σειρά από περιπέτειες, από προδοσίες, από δικά της μεγάλα λάθη, αλλά και από δοκιμασίες θα καταλάβει ότι πολλές φορές είμαστε και εμείς εξίσου υπεύθυνοι για την μοίρα μας  και όχι μόνο οι άλλοι. Και θα κατανοήσει το πραγματικό νόημα της ευγνωμοσύνης. Και όταν στο τέλους του βιβλίου θα γίνει μητέρα την βλέπουμε να ονειρεύεται να γεννήσει ένα κοριτσάκι ώστε να του δώσει τη  πρέπουσα ανατροφή, και όπως η ίδια το θέτει στις σελίδες του βιβλίου:


«Θέλω κορίτσι επειδή θέλω να το μεγαλώσω έτσι ώστε να μην κάνει τα λάθη που έκανα εγώ. Όταν αναλογίζομαι τι κορίτσι ήμουν, μισώ τον εαυτό μου. Αλλά δεν μου δόθηκε ποτέ μια ευκαιρία. Θα μεγαλώσω την κόρη μου ώστε να είναι ελεύθερη και να μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια. Δεν πρόκειται να φέρω στον κόσμο μια κόρη, να την αγαπώ και να την αναθρέφω, μόνο και μόνο για να θέλει ένας άντρας τόσο πολύ να πλαγιάσει μαζί της που να είναι πρόθυμος να της παρέχει στέγη και τροφή για την υπόλοιπη ζωή της […] Θέλω να είναι θαρραλέα και ειλικρινής. Θέλω να αποκτήσει προσωπικότητα, να είναι ανεξάρτητη από τους άλλους και κυρία του εαυτού της, θέλω να αντιμετωπίζει την ζωή σαν ελεύθερος άνθρωπος και να τα καταφέρει καλύτερα από μένα». 

Love, Eliza K 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

01 09 10