Ctrl+F

Σελίδες

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Rose Water DIY


Καλησπέρα! 

Λοιπόν, η σημερινή μέρα είναι αρκετά βροχερή, τουλάχιστον εκεί που μένω εγώ, οπότε αφού θα μείνω που θα μείνω σπίτι, αποφάσισα να κάνω κάτι χρήσιμο. Και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: DIY!


Αυτήν την φορά σκέφτηκα να δημιουργήσω ροδόνερο, το οποίο όχι μόνο είναι πολύ έυκολο να γίνει και έχει υπέροχο άρωμα, αλλά πραγματικά κάνει θαύματα στο δέρμα μου. Είναι ίσως η μόνη λοσιόν που καθαρίζει και το παραμικρό στο πρόσωπό μου χωρίς να προξενεί καθόλου ερεθισμούς.

Ορίστε η συνταγή:

  • Το μόνο αναγκαίο υλικό είναι ένα τριαντάφυλλο. Ωστόσο προσοχή: δεν είναι όλα τα τριαντάφυλλα ίδια. Μόνο μια ποικιλία είναι ιδανική για χρήση σε καλλυντικά ή γλυκά και αυτή είναι το παραδοσιακό ροζ τριαντάφυλλο, πολλοί το λένε νομίζω "μαγιάτικο", το οποίο υπάρχει σε όλους σχεδόν τους κήπους των γιαγιάδων. Δυστυχώς δύκολα το βρίσκει κάποιος σε ανθοπωλεία, γιατί έχει αχνό χρώμα και πολύ ευαίσθητα πέταλα, οπότε δεν το προτιμούν οι καταναλωτές. 
  • Το πρώτο βήμα είναι να μαζέψουμε τα ροδοπέταλα και να πλύνουμε.
  • Το δεύτερο είναι να αφήσουμε τα πέταλα για ένα τέταρτο της ώρας περίπου σε ζεστό (αλλά όχι καυτό και οπωδήποτε όχι βραστό) νερό.
  • Το τρίτο βήμα είναι να σουρώσουμε το νερό και έχουμε έτοιμο το ροδόνερο! Τόσο απλά.


Φιλιά, Ελίζα Κ 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

01 09 10